پیاز

پیاز

پیاز

پیاز ارزشمند و بسیار مغذی، در زبان فارسی «پیاز»، در زبان انگلیسی «onion» و در زبان عربی «بصل» نامیده می شود. شرکت پخش سبزی سوتال جهت سهولت دسترسی شما عزیزان به انواع سبزی خرد شده، سبزی سرخ شده و سبزی تازه آماده خدمت رسانی به هموطنان عزیز در زمینه خرید سبزی می باشد.
سایت سوتال در این بخش سعی دارد کلیه اطلاعات در مورد پیاز را با شما به اشتراک بگذارد ضمن اینکه شرکت سوتال پیاز سرخ شده آماده را در لیست محصولات خود به شما عزیزان ارائه میدهد.

 

کافی ست سفارش خود را ثبت کنید تا در اولین فرصت کارشناسان فروش سوتال با شما تماس بگیرند و سبزی های مورد نظرتان را در کوتاهترین مدت درب منزل خود به صورت رایگان تحویل بگیرید.

پیاز

تاریخچه پیاز

این گیاه در زبان فارسی «پیاز»، در زبان انگلیسی «onion» و در زبان عربی «بصل» نامیده می شود. پیاز یکی از مهم ترین سبزیجات دنیا است که در بیشتر نقاط دنیا کشت می شود.

پیاز گیاه بومی جنوب غربی آسیا و احتمالا به ناحیه ای میان فلسطین و هندوستان و یا شرق مدیترانه مربوط می باشد.
تاریخچه استفاده از این گیاه به عنوان غذا به دورانی میرسد که تاریخ نوشته شده است. کشور مصر به دلیل کشت نوعی پیاز شهرت داشته و قدمت کشت آن به ۵۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح می رسد حتی در اهرام مصر پیاز کشف شده است.

در نوشته های به جا مانده از رومیان و یونانیان مطالبی در مورد این گیاه به چشم می خورد، و در کتاب مقدس مسیحیان هم از آن نام برده شده است. در قرآن کریم نیز به نام بصل صحبت شده است. این گیاه ارزشمند یکی از مواردی بود که قوم بنی اسرائیل در زمان مهاجرت از مصر در بیابان های عربستان خواهانش بودند.

 

مشخصات ظاهری پیاز

پیاز گیاهی دو ساله دارای برگ های توخالی و استوانه ای شکل می باشد، ارتفاع ساقه آن تا یک متر می رسد که آن هم استوانه ای و تو خالی است. گل های آن به رنگ سفید یا بنفش به صورت چتر در انتهای ساقه دیده می شود.

پیاز دارای انواع مختلفی دارد مانند پیاز سفید، قرمز، بنفش و یا مخلوطی از قرمزو بنفش
گل پیاز سه پرچم و یک تخم دان ۶ برچه ای دارد. ساقه گل دهنده مثل توپ به نظر می آید. ساقه ای پهن نازک، سفید رنگ، مدور و زیرزمینی دارد که از بخش زیرین آن ریشه ها خارج می گردند در بخش های بالایی پیاز برگهای ضخیم تر، متورم و فلس مانند که قرمز یا سفید رنگ خارج می گردد.

 

ریشه آن هم نسبتا گوشتی، ضخیم و ساده بوده و از بخش های پایینی ساقه زیرزمنی خارج می گردد.
طول این ریشه ها نسبتا کوتاه و انتشار آن در داخل خاک در ۱۰ یا ۲۰ سانتی متر بخش فوقانی خاک مزرعه می باشد.

در میانه صفحه ساقه زیرزمینی نقطه رویش پیاز قرار دارد که نقش جوانه انتهایی ساقه هوایی را ایفا می کند و در این قسمت است
که ساقه گل دهنده و برگ سبز بوته پیاز نمایان شده و در فضا به رشد خود ادامه می دهد.

غالبا میان برگ های زیرزمینی که حجم آن را تشکیل می دهند جوانه هایی پدید می آید که بعد از رشد هریک از آنها تولید پیاز کامل می کنند و
از این پیازهای کوچک که بچه پیاز نام دارد جهت ازدیاد گیاه استفاده نمود.

 

نوع کاشت پیاز

این نوع گیاه را در هر نوع خاکی می توان کاشت اما در زمین های قوی و سبک رشد بهتری خواهد داشت.

بنابراین خاک های لومی یکی از مناسب ترین نوع خاک برای پرورش این گیاه مفید است اما خاک های رسی برای این منظور مناسب نیستند بدیهی است که برای عمل آوردن بهترین محصول باید آن را در خاک هایی کاشت که از نظر مواد غذایی غنی باشد.

کشت پیاز به صورت کشت نشا و مستقیم انجام می شود. در مناطق گرمسیری برای جلوگیری از رشد علف های هرز، در اواسط پاییز بذر را می کارند و در آخر ماه زمستان، نشا را به زمین اصلی انتقال می دهند.

 

در سایر مناطق غالبا در دومین ماه زمستان بذر را مستقیم کشت کرده و پس از استقرار گیاه، عمل وجین را انجام میدهند.

بذر پیاز در دمای ۰ تا ۳۵ درجه سانتی گراد جوانه می زند و در صفر درجه جوانه زنی ۴ تا ۵ ماه طول می کشد آن را غالبا روی پشته هایی به فاصله ۳۵ تا ۴۵ سانتی متر برای کشت یک ردیفی می کارند، برای کاشت دو ردیفی نیز عرض را دو برابر مدنظر قرار می دهند.

عمق بذر بین ۶ تا ۱۲ میلیمتر بوده و خاک تا هنگام سبز شدن بذرها باید مرطوب بماند و فاصله میان بوته ها باید ۷ تا ۱۰ سانتی متر باشد.

برداشت، برای مصرف سبز آن هنگامی انجام می شود که غده ها به قدر کافی بزرگ شده باشند، اگر به منظور استفاده از غده پیاز باشد، پس از رشد کامل برداشت هنگامی انجام می شود که بخش های هوایی پیازها شروع به افتادن کنند.

هنگامی که یک سوم قسمت های هوایی آن روی زمین خوابید عمل برداشت انجام می گردد. غده های برداشت شده باید ۳ تا ۱۰ روز در مزرعه بماند سپس قسمت های هوایی آن قطع شود.

 

پیاز و ارزش های غذایی آن

این گیاه سرشار از مواد مغذی بوده اگرچه کالری کمی دارد اما درون آن مواد مغذی از قبیل ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها به وفور یافت می شود.

در یک پیمانه پیاز خرد شده تقریبا حاوی ۶۴ کالری، ۱۵ گرم کربوهیدرات، ۷ گرم قند، ۳ گرم فیبر، ۲ گرم پروتئین و ۰ گرم چربی می باشد.

این ماده همچنین دارای مقادیری ویتامین B6 و C، منگنز، کلسیم، آهن، فولات، منیزیم، سولفور، فسفر و پتاسیم می باشد.

 

پیاز

فواید پیاز

پیاز از نظر طب قدیم گرم و خشک است و دارای خواص بسیاری می باشد، برای آشنایی با مزایا و خواص آن با سایت سوتال همراه باشید:
خاصیت ادرارآوری دارد و به هر دو صورت خام و پخته این اثر پابرجاست.
برای برطرف کردن دردهای عصبی شربت آن بهترین دارو می باشد.
طرز تهیه این نوع شربت بدین گونه ست: ۱۰۰ گرم پیاز خام را به همراه ۴۰۰ گرم آب مخلوط کرده و بپزید تا له شود
پس ۴۰۰ گرم قند روی آن ریخته و اجازه دهید تا جوش بزند و حل شود بعد آن را صاف کرده و در یخچال بگذارید.
انسولین گیاهی دارد و موجب کنترل قندخون می شود و برای بیماران مبتلا به دیابت بسیار مفید است.
نیم پز برای سوختگی بسیار موثر است.
خام ، محرک قلب می باشد.
خاصیت باکتری کش دارد.
تقویت کننده و نرم کننده سینه است، برای این کار این گیاه را آب پز کرده و بخورید.
سنگ کلیه را خرد می کند.
پیاز پخته ملین می باشد.
برای برطرف شدن خارش چشم کافی ست تا چند قطره آب آن را در چشم بچکانید.

خواص مهم پیاز

برای درمان سنگینی گوش آب آن را در گوش بچکانید.
موجب محکم شدن لثه ها می شود.
ماسک این گیاه روی صورت، خون را به سمت صورت می کشاند و سبب درخشانی رنگ پوست می شود.
دارای کلسیم بوده و دندان ها و استخوان ها را تقویت میکند، همچنین مانع نرمی استخوان میشود.
معالج عفونت های مجاری تنفسی اعم از ورم گلو، گریپ، آسم و برنشیت می باشد.
برای دفع سموم بدن مفید است.
برای آن دسته از افرادی که معده حساس دارند و هضم پیاز برای آنها مشکل است، بهتر است هنگام پختن مقداری شکر روی آن ریخته شود، این کار موجب می شود هضم آن آسان شود.

 

ادامه خواص مهم

برای درمان اسهال، پوست پیاز مفید است،
بدین صورت که پوست پیاز را شسته و در مقداری آب به مدت ۱۰ دقیقه جوشانده و
سپس آن را داخل دستمالی ریخته و فشار دهید تا شیره آن گرفته شود. این شیره را با شکر شیرین کرده .
روزی چند فنجان از آن نوشیده شود تا اسهال را برطرف نماید.
تخم پیاز گرم و خشک است و جهت ازدیاد نیروی جنسی مفید است.
پیاز ترشی را جهت از بین بردن یرقان و تقویت کننده روده و معده و افزایش اشتها مصرف می شود.
اگر پشه یا زنبور شما را گزید فورا یک پیاز را بریده و روی محل گزیدگی بگذارید درد و خارش فورا ساکت می شود.
برای جلوگیری از ریزش مو، باید از تخم این گیاه پمادی درست کنید و روی سر بگذارید.
در انتها برای اینکه بوی پیاز شما را نارحت نکند، و اشک از چشمان شما جاری نشود می توانید این گیاه را زیر آب شیر پوست گرفته یا اینکه آن را درون ظرف بزرگ آب گذاشته و در آب آن را پوست بگیرید و یا یک تکه چوب کبریت را میان دندان های جلو بگذارید. گوگرد نیز سبب می شود تا از چشمانتان اشک نیاید.

انتخاب سوتال، انتخاب سلامتی

نظر دهید

X
نوین وب ساز نوین وب ساز نوین وب ساز یو اس ای لاتاری