سبزی نعنا

سبزی نعنا

سبزی نعنا

سبزی نعنا

سبزی نعنا گیاهی است که طبیعت گرم و خشک دارد و خواص فراوانی را دارا می باشد .
این گیاه به صورت های مختلف از جمله نعنا تازه ، خشک شده ، دم کرده ، اسانس ، پودر و … کاربرد دارد .

این گیاه در دسته بندی سبزی خشک شده ارنواز سبزی موجود می باشد و شما عزیزان برای تهیه آن می توانید به منوی ثبت سفارش سایت http://sotal.ir/ مراجعه فرمایید .
تاریخچه سبزی نعنا
این گیاه در زبان فارسی نعنا ، در انگلیسی mint و در زبان عربی نعناع و لمام نامیده می شود .

نعنا سبز غالبا در تمام مناطق جهان کشت می شود . این گیاه در کلیه نواحی شمال ایران و اطراف تهران به صورت پرورشی و وحشی کشت می گردد.

 

نعنا

مشخصات ظاهری سبزی نعنا

نعنا از رده دو لپه ای های پیوسته گلبرگ است که سردسته تیره نعناعیان و از سبزی های خوراکی می باشد .

این گیاه کلیه خواص و اسانس های پونه را دارست با این تفاوت که برگ هایش کرک کمتری داشته و بریدگی های کنار برگ هایش بیشتر از پونه بوده و عطر برگ هایش نیز ملایم تر می باشد .

سبزی نعنا ریشه های هوایی و ساقه های چهارگوش و مستقیم دارد .

طول برگ هایش ۳ تا ۵ سانتی متر ، نیزه ای ، متقابل و یا دوکی می باشد و حاشیه آن بریدگی های عمیقی دارد. برگ های سبزی نعنا دارای کرک های کمتری است .

 

نوع کاشت سبزی نعنا

سبزی نعناع همانند گیاهان دو رگ دیگر بذر تولید نمی کند و تکثیر آن توسط ریشه رست و رویشی ، با گرفتن قلمه ساقه یا جدا نمودن پا جوش از گیاه مادری انجام می گردد .

خاک در فصل بهار و پاییز از رطوبت مناسبی برخوردار بوده و به همین سبب تکثیر سبزی نعنا توسط اندام های زیرزمینی را می توان در فصل بهار و پاییز انجام داد .

اوایل مهرماه زمان مناسبی برای کاشت نعنا بوده و این گیاه پس از گذراندن فصل سرما در اوایل بهار از رشد سریع تری برخوردار می گردد . در کشت بهاره نیز اواخر اردیبهشت ماه و اوایل خرداد ماه بهترین زمان می باشد .

نعنا و ارزش های غذایی سبزی نعنا

این سبزی ارزشمند از مقادیر کربوهیدرات ، پروتئین ، چربی ، فیبر خوراکی ، کلسیم ، آهن ، فسفر ، سدیم ، پتاسیم ، نیاسین ، بتاکاروتن ، سرین ، ویتامین آ ، ویتامین ب۱ و ویتامین ب۲ سرشار است .

 

سبزی نعنا

فواید سبزی نعنا

مصرف سبزی نعنا برای جلوگیری از بیماری یرقان ، بواسیر ، کم خونی ، حصبه ، تشنج و سرفه ، خونریزی سینه بسیار مفید است .

مصرف نعنا سبب تقویت معده و روده می شود و درد شکم را از بین می برد .

استفاده از عرق نعنا و یا دم کرده آن بعد از غذا برای برطرف نمودن سوءهاضمه بسیار مفید است .

همچنین مصرف دم کرده نعنا به همراه نبات برای دل درد ، اسپاسم و یا بهم خوردگی مزاج کارساز است .

خاصیت بادشکن داشته و و سبب از بین رفتن گاز درون روده و معده می شود .

دم کرده آن برای رفع نمودن دردهای روده ، معده و قولنج بسیار مفید است .

استفاده از سبزی نعناع باعث بهبود روند جریان صفرا جهت هضم چربی می شود و به همین سبب غذا از معده با سرعت عبور می کند و مشکلات هاضمه برطرف می شود .

برای برطرف نمودن مسمومیت های غذایی بهتر است سیب زمینی را به صورت آب پز با نعنای خشک مخلوط کرده و میل شود .

ادامه خواص سبزی نعنا

جویدن برگ نعنا سکسکه را رفع می کند و خوردن آن به همراه غذا بوی بد دهان را برطرف می کند .

استفاده از دم کرده آن غلظت خون را طبیعی می کند و مصرف آن پس از غذا برای افرادی که کلسترول خون بالایی دارند توصیه می شود .

افرادی که فشار خون پایینی دارند از سبزی نعنا بیشتر استفاده نمایند .

استفاده نان ، پنیر و نعنا برای تقویت نمودن اعصاب بسیار مفید است .

عطر و بوی سبزی نعناع سبب بهبود عملکرد مغز می شود و به همین خاطر از آن می توان برای درمان افسردگی ، خستگی و اضطراب استفاده نمود .

مالیدن و ماساژ دادن روغن نعنا به روی بدن باعث تسکین روماتیسم و آرتروز می شود .

سبزی نعناع تاثیر فراوانی در آرام نمودن عضلات دارد به همین سبب مصرف آن برای درمان گرفتگی ها و قاعدگی های دردناک بسیار موثر است .

ماساژ دادن سر و بینی با روغن آن ، التهاب ، سردرد و … را برطرف می کند .

 

نعنا و ماسک های زیبایی پوست

مصرف مداوم این گیاه سبب درخشان شدن پوشت و مو می شود و زبری و خشکی موها را از بین می برد .

شستشوی صورت با دم کرده نعنا باعث برطرف شدن اگزما و خارش های پوستی و جلدی می شود .

برگ های نعنای تازه را کوبیده و له کنید ، سپس آنها را به صورت خود آهسته بمالید و اجازه دهید ۲۰ دقیقه روی پوست شما بماند . پس از آن صورت خود را با آب سرد شستشو دهید . اگر این کار را دو بار در هفته انجام دهید تاثیر فراوانی بر زیبایی و شفافیت پوست شما دارد و تمامی جوش ها و لک های صورت را برطرف می کند .

نظر دهید

X
نوین وب ساز نوین وب ساز نوین وب ساز یو اس ای لاتاری